Activiteiten voor november  2019

Woensdag

06

Nov.

Gym  in d’n Inloop aanvang 09.30 uur.

Woensdag

06

Nov.

Kienmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Donderdag

07

Nov.

Kaartmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Vrijdag

08

Nov.

Allerzielenviering in de Kapel van Klooster Nazareth aan de Koestraat 35, aanvang  09.30 uur. Voorganger Pastoor Spijkers.
Met zang door  Seniorenkoor de Naklank.
In deze H. Mis gedenken wij: Nellie van Diesen-Craenen,
Bets van Hout-van der Made, Zr Edelburga  Franciscanes,
Corrie van Hattem-van Nunen en Truus de Leest-Kerkhof.
In deze H. Mis gedenken we ook alle overleden leden van onze vereniging waarvan we het laatste jaar afscheid hebben genomen.

Woensdag

13

Nov.

Gym in d’n Inloop aanvang 09.30 uur.

Woensdag

13

Nov.

Kaartmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Woensdag

20

Nov.

Gym  in d’n Inloop aanvang 09.30 uur.

Woensdag

20

Nov.

Kienmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Donderdag

21

Nov.

Kaartmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Woensdag

27

Nov.

Gym in d’n Inloop aanvang 09.30 uur.

Woensdag

27

Nov.

Kaartmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.


 


Kerstshow      

Beste KBO-leden,
De Kerst zit er al weer aan te komen, en ook dit jaar houd ik op veler verzoek weer open
huis, met een Kerstshow. Deze is vanaf nu iedere zondag open, mits de plaat Expositie in
de tuin staat, je weet n.l nooit wat er allemaal tussen kan komen. Een ieder is welkom, onder
het genot van een kopje koffie kun je op je gemak eens rondkijken. Het zijn allemaal
samengestelde kringloopspullen, het is heel leuk om hier het jaar rond mee bezig te zijn, te
verzamelen en uiteindelijk iets van te maken. Je kunt ook op afspraak eens komen kijken.

De expositie is geopend van 11.00 tot 16.00 uur op de volgende dagen:
20 oktober—-27 oktober—-3 november—10 november—-17 november—-24
november—-1 december —-8 december—-15 december en ten slotte 22 december.

Loop gerust eens binnen, mijn huis is helaas niet toegankelijk met een rolstoel en of kinderwagen
maar een paar pasjes lopen en dan staat er een stoel voor u klaar en kleine kinderen op de arm
dan is het wel om te doen.

Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben, verblijf ik met vriendelijke groet;
Trudie van Hout
Dekanijstraat 14 a ( achterom)
Oirschot
Tel 0499-573604


Problemen met rijbewijs ?

Snelle hulp KBO-Brabant bij wachttijden CBR 

De problemen rondom de lange wachttijden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) houden nog steeds aan. Gedupeerde automobilisten kunnen bij ons terecht voor snelle hulp. Lees hier enkele dankbare reacties van mensen die direct geholpen zijn. Op deze pagina houden we ook nieuws bij dat interessant is en er staan vragen op die veel gesteld worden, met onze antwoorden.

Gedupeerden kunnen bellen met Edith Mostert, op ons algemene nummer 073 - 644 40 66. Zij is het best bereikbaar tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

Houd het volgende bij de hand:

Rabo Clubsupport

Beste KBO leden,
Onze hartelijk dank aan al degenen die in deze actie hebben gestemd op KBO Oirschot. We hebben hierdoor een prachtig bedrag ontvangen van € 1.153,83 !!!!ALZHEIMER CAFÉ B.O.S.                                                
Best, Oirschot, Son en Breugel

Woensdag 27 november             “Als het thuis niet meer gaat, opname in zicht komt

“Samen lachen, ook bij dementie”. Vanavond gaan we hierover in gesprek met Corrie Aarts, projectmanager dementie bij ouderenorganisatie De Wever .
Waar?
Zalencentrum `t Zand, Bestseweg 52 in Oirschot.
Hoe laat?
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De toegang is gratis.

Happen en Stappen bij de Makro


Aangezien het afgelopen mei een aantal leden erg goed bevallen was om naar de Makro te gaan voor  “Happen en Stappen, nodigt de Makro de leden van KBO-Oirschot uit om weer eens te gast te zijn bij hen en samen een lekkere 3 gangen maaltijd “Happen” te gebruiken en daarna de mogelijkheid te hebben om te gaan ” Stappen” shoppen bij hen in de winkel.
Deelname aan dit evenement is beperkt tot maximaal 50 personen en de kosten hiervan zijn € 8,00 per persoon.
Het evenement vindt plaats op dinsdag 26 november, het tijdstip van aankomst / ontvangst is 11.30 uur, en aanvang maaltijd is om 12.00 uur.
Daarna bent U vrij om inkopen te gaan doen bij deze Makro vestiging.
Er zijn KBO begeleiders aanwezig om U wegwijs te maken bij de maaltijd en Uw bezoek aan de Makro winkel.
________________________________________________________________________
Deelnamestrook MIddagje Makro op dinsdag 26 november om 11.30 uur bij de Makro Best Brem 4  Best.
Aangegeven voorkeur:  Vlees  /  Vis  /  zoutloos  /   Allergenen:
Dit strookje meenemen bij Uw bezoek voor de kok in het restaurant.
________________________________________________________________________

 

U kunt zich hiervoor aanmelden en opgeven tot 19 november door onderstaande aanmeldingsstrook in te vullen en af te geven in de hiervoor bestemde bus bij de KBO.

Ja, ik ga mee naar het middagje Makro op dinsdag 26 november.
Locatie Makro Best, Brem 4 Best         Tijdstip 11.30 uur bij de Hoofdingang.
Naam:………………………………………………………………………………………………                                   Adres:……………………………………………………………………………………………..                          Tel.Nr:…………………………………………………………………………………………….                             Voorkeur Maaltijd:     Vlees   /         Vis   /     zoutloos  /  Allergenen.                                             aankruisen wat van toepassing is AUB.
Ondergetekende verleent hierbij eenmalige machtiging aan de KBO penningmeester om een bedrag van € 8,00 als betaling voor middagje Makro van onderstaande rekening af te schrijven.                                                                                                                  IBAN:                                                                      Datum:  
Handtekening:


Laatste fietsronde van dit seizoen
De fietsgroep van de KBO sloot op donderdag 10 oktober het seizoen af met een rondje Oirschot. Elk jaar van ongeveer half april tot half oktober wordt 2x per maand een fietstocht georganiseerd in de omgeving van Oirschot. De af te leggen afstand ligt meestal rond de 40 kilometer. Er is altijd een pauze bij een leuke uitspanning en dus volop gelegenheid om bij te buurten. De groep heeft niet te klagen over belangstelling. Gemiddeld nemen zeker 25 personen deel.
De afsluiting van dit seizoen kreeg traditiegetrouw een beetje een feestelijk tintje. De tocht werd afgesloten met koffie en cake in de ontmoetingsruimte van KBO-gebouw den Inloop. Altijd een mooie gelegenheid om nog eens na te kaarten over het afgelopen seizoen en vooruit te kijken naar volgend jaar. Tijdens de koffie waren volop enthousiaste verhalen te beluisteren. “We hebben heel mooie routes gereden. Ik wist niet dat de omgeving van Oirschot zo’n schitterende natuurgebieden heeft. Oirschot wordt omringd door een uitgebreid en prima net van fietspaden. Ik heb aan alle tochten deel genomen. Een keer goed nat worden hoort erbij. Er is onderweg nooit iets ernstig gebeurd”. Complimenten en woorden van dank waren er tijdens de koffie volop voor de vaste begeleiders Frans Traa en Marinus Koolen vergezeld van veelvuldige verzoeken om volgend jaar de organisatie van de fietstochten weer op zich te nemen.
Wilt u volgend jaar ook eens deelnemen, volg dan de gebruikelijke informatie over activiteiten in onze Nieuwsbrief.Mijn Veilig Thuis
Veel mensen blijven tegenwoordig tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis wonen. Maar is ons huis wel veilig genoeg? Hoe kun je onveilige thuissituaties voorkomen, zoals brand, braak en val-incidenten? En hoe zit het met veiligheid in de directe woonomgeving? Met kleine aanpassingen en tips kun je je huis al veiliger maken. Je kunt veel zelf doen, maar het is ook mogelijk om met raad en daad te worden bijgestaan.

KBO Oirschot organiseert met hulp van KBO Brabant via het project Ons Veilig thuis een informatiebijeenkomst op woensdag 13 november 2019 om 14.00 uur in “D’n Inloop” aan de Vier Uitersten 17.

Aan de hand van concrete voorbeelden van alle dag wordt de veiligheid in de woning onder de loep genomen en krijgen de deelnemers handige tips om de veiligheid te vergroten.
Er wordt aandacht besteed aan de volgende thema’s:

Interessant voor U? Meldt u bij ons aan via de mail info@kbo-oirschot.nl 

KBO-Brabant gaat samenwerking aan met n zorgverzekeraar VGZ

                                                       
Meer voordeel met de collectieve VGZ-zorgverzekering van KBO-Brabant

Als de bladeren van de bomen vallen, vliegen u ook de aanbiedingen van zorgverzekeraars om de oren. Vóór 1 januari moet u namelijk beslissen welke zorgverzekering u kiest. Maar hoe maakt u de juiste keuze? Let u alleen op de premie en de korting of kijkt u óók naar de kwaliteit van het pakket? KBO-Brabant wil het u zo eenvoudig en voordelig mogelijk maken.
Samen met zorgverzekeraar VGZ heeft KBO-Brabant zowel een financieel als inhoudelijk aantrekkelijk aanbod ontwikkeld: een collectieve zorgverzekering, die gericht is op senioren en chronisch zieken.

In 2020 gaat er weer het een en ander aan uw zorgverzekering veranderen, zoals de zorgpremie, de zorgtoeslag en de inkomensafhankelijke bijdrage. Een wijziging die veel Nederlanders aangaat, is de lagere collectiviteitskorting op de basisverzekering, De maximaal toegestane korting op de basisverzekering is door de overheid in 2020 verlaagd van 10% naar 5%. De collectieve VGZ-zorgverzekering van KBO-Brabant speelt daarop in door u, naast een collectieve korting op uw basis- en aanvullende zorgverzekering, op andere wijze extra voordeel te bieden met meer service en ruimere vergoedingen. Bijvoorbeeld een hoger budget voor vervangende mantelzorg, een mantelzorgmakelaar of fysiotherapie. Ook op het gebied van preventie is meer mogelijk; denk daarbij aan gerichte trainingen en cursussen zoals valpreventie, beweging na hersenletsel en slaaptraining.

VGZ Zorgt: verzekering voor én door ouderen
Uniek aan dit aanbod is dat onze collectieve VGZ-zorgverzekering in samenspraak met senioren is ontwikkeld; zij konden hun wensen en behoeften vooraf kenbaar maken. Zo bleek onder meer dat er een grote vraag was naar één loket, waar verzekerden met al hun zorg- en verzekeringsvragen terecht kunnen. Voor collectief verzekerden van KBO-Brabant wordt dan ook een speciale helpdesk ingericht. Ook met de wensen van senioren en chronisch zieken voor extra vergoedingen is in de aanvullende verzekering rekening gehouden. Er is geen medische selectie; iedereen wordt toegelaten. Dat geldt tevens voor de aanvullende tandverzekering (er geldt voor het eerste jaar wel een wachttijd van één jaar op het Tand Best pakket). De op senioren en chronisch zieken afgestemde aanvullende verzekering gaat VGZ Zorgt heten. VGZ stopt met het Vitaalpakket.
Overstappen naar onze collectieve VGZ-verzekering?

Informeer en vergelijk
Uiterlijk 12 november moeten alle verzekeraars hun polisvoorwaarden voor volgend jaar bekend hebben gemaakt. Leden die nu reeds via de KBO collectief verzekerd zijn bij VGZ krijgen alle informatie over het KBO-Brabant collectief persoonlijk thuisgestuurd. Anderen kunnen de informatie vanaf 12 november vinden op de website via www.vgz.nl/kbobrabant en in de ONS van december vindt u straks ook alle informatie over de nieuwe collectieve VGZ-zorgverzekering van KBO-Brabant.

Voordat u een zorgverzekering afsluit, is het altijd raadzaam om te bekijken of uw nieuwe polisvoorwaarden aansluiten op uw persoonlijke situatie en wensen. Via www.zorgvergelijker.nl kunt u aanbieders met elkaar vergelijken. Eventueel vraagt u iemand in uw omgeving of een ouderenadviseur van KBO-Brabant om u hierbij te helpen. Let wel: collectiviteitsvoordelen treft u in deze vergelijker niet aan! Alleen individuele polissen van verzekeraars worden vergeleken, maar daar zitten de collectiviteitsvoordelen dus niet in. Leg daarom als laatste (handmatige) stap het aanbod van de collectieve VGZ-zorgverzekering van KBO-Brabant naast uw uitkomst van de zorgvergelijker. Zo kunt u de beste vergelijking maken.

Uw lidmaatschapsvergoeding
Of het nou om telefoonabonnement, krant of zorgverzekering gaat, bij een overstap naar een nieuwe aanbieder krijgt u doorgaans een cadeautje. Eenmalig. Bij onze collectieve VGZ-zorgverzekering krijgt u bij een aanvullende verzekering maar liefst élk jaar een vergoeding voor uw KBO-Brabant-lidmaatschap van € 17,50 per verzekerde!

De voordelen van de collectieve VGZ-zorgverzekering van KBO-Brabant op een rij:

 

Kijk vanaf 12 november op de website www.vgz.nl/kbobrabant voor meer informatie en/of lees de volgende editie van ONS.
Wist u dat???

Wist u dat:  Er in d’n Inloop en in de Kringloopwinkel Idee-en Wensbussen staat waar u als KBO lid uw wensen en misschien positieve en vruchtbare ideeën kunt deponeren. Waar wij als organisatie onze KBO een voor u nog betere vereniging kunnen maken.  Dus....heeft u een voorstel voor een nieuwe activiteit of heeft u een positieve inbreng laat het ons weten via deze nieuwe idee en wensbussen.

Wist u dat:  Dat we nog plaatsen vrij hebben bij onze Jeu-de boules middagen!!!
Dat u kunt meewandelen met onze wandelgroepen:
Op de maandagmorgen  van   9.00 uur tot 11.00 uur
Op de maandagmorgen  van   9.15 uur tot 10.30 uur
Op de woensdagmorgen van  8.45 uur tot  11.00 uur
Op de vrijdagmorgen      van  9.00 uur  tot 11.00 uur ( Nordic-Walking)
Na afloop kunt u gezellig  samen  koffie of thee drinken in de Ontmoeting.


KBO Oirschot - Computerclub

Gebruikt u thuis een PC of laptop en bent u er best handig mee. Hebt u desondanks het idee dat u er meer uit zou willen halen en weet niet goed hoe dat aan te pakken. Dan is een nieuw op te richten Computerclub van de KBO Oirschot misschien iets voor u.
De bedoeling is om met een groep van maximaal 12 mensen (gelijk aan het aantal Pc’s in het Computerlokaal) 1 x per maand bij elkaar te komen en met collega’s de mogelijkheden van het PC gebruik verder te verkennen. Er is geen vaste agenda en het is de bedoeling dat er groepjes ontstaan van mensen met dezelfde belangstelling. Er is een ICT docent aanwezig die mogelijk kan helpen om u op het juiste spoor te zetten.
De onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: PC beheer, Internet gebruik, het maken van digitale publicaties zoals boeken, handleidingen en fotoalbums, het scannen en bewerken van digitale foto’s, het monteren van digitale films en maken van audiovisuele presentaties, het bewerken van muziek, het veilig gebruiken van Sociale Media, het maken van een website, etc..
Maar nogmaals de deelnemers bepalen zelf waarin zij zich verder willen ontwikkelen.
Hebt u belangstelling of vragen, wilt u meer info, of wilt u zich aanmelden, stuur een bericht naar: aanmelden@kbo-oirschot.nl. De bedoeling is om te beginnen op vrijdagmorgen 27 september 2019 en daarna op iedere 4e vrijdag van de maand bij elkaar te komen. Deelname is gratis en uitsluitend mogelijk voor leden van KBO Oirschot en de Beerzen. Indien u een keer niet aanwezig kunt zijn, dan verwachten wij wel een berichtje.

Gezien het maximale aantal deelnemers (12) geldt: vol is vol.

Henk Verbeek
Bezoek aan de Passiespelen in 2020

KBO-Brabant wil al zijn Afdelingen laten meegenieten en heeft met de Passiespelen Tegelen een groepsarrangement samengesteld voor een dagje uit: een dag waarbij een waardevol theatergebeuren én gezelligheid voorop staan en waarbij u deelgenoot wordt van het eeuwenoud verhaal, u zo vertrouwd.
Als keuzedata zijn vastgelegd zondag 24 mei en zondag 7 juni 2020.
Groepsarrangement KBO-Brabant
Met het speciale KBO-Brabant groepsarrangement gekoppeld aan een van beide voorstellingen kunnen u en uw leden tegen sterk gereduceerd tarief de Passiespelen Tegelen 2020 bezoeken.
U begint uw uitje met koffie/thee en vlaai. U bent immers in Limburg!

Voor een bezoek betaalt u per persoon € 37,00 (plaatsen op rang 1) / € 34,00 (plaatsen op rang 2) / € 30,00 (plaatsen op rang 3).
Dit is inclusief de koffie/thee en vlaai bij binnenkomst, pauzedrankje en gebruik van sanitair.
Het is nog ver weg maar we willen alvast peilen of er onder de leden voldoende belangstelling is voor deze activiteit. Dus als u interesse heeft, meldt dit dan via de mail aan info@kbo-oirschot.nl.
Aanmelden voor groepsbezoek kan tot uiterlijk 30 november. De toewijzing van plaatsen gebeurt in volgorde van binnenkomst. Kortom: wie het eerst komt, het eerst maalt.
Bij voldoende interesse zullen we dan actie ondernemen.Rijbewijskeuringen voor KBO leden.
Voor een medische keuring in onze regio kunt u op afspraak terecht bij de volgende artsen:
Dr. Mw. M.P.G. Elings afspraak mogelijk op twee locaties: Moergestelseweg 22a,  5062 JW Oisterwijk.
Tel. 013 5219100 of  Berkt 18,  5507 LN Veldhoven. Tel. 040 2301452

L

Is de Ontmoeting 7 dagen per week open?
Ja zeker, ook op zondag staan er voor U vrijwilligers klaar, die U daar met een welgemeend 'goede middag' verwelkomen. Zij verzorgen een kopje koffie/thee en later op de middag, een kopje bouillon of wat U maar wenst.

Er is dan tijd voor een praatje en naderhand is men vrij om te kaarten, of verder met elkaar te kletsen. Vanaf 13:30 uur staat de koffie klaar en om 16:30 uur gaat de deur dan weer op slot, maar ondertussen hebben we wel weer een gezellige middag met elkaar door gebracht!
Loop ook eens binnen, maak kennis met deze vrijwilligers en hun bezoekers!

Dus ook op zondag, welkom bij de KBO.

Inlichtingen: Carla – tel. 57 22 94, Emmy – tel. 57 49 61

Gezocht
Zondagmiddag vrijwillig(er)ster voor het verzorgen van: Koffie, thee, water, praatje en/of kaartje. Van 13:15 tot uiterlijk 16:45 uur. Vooralsnog eens in de 4 weken.


Jubilea overlijden, verhuizing e.d.

Is er een familielid van u, of zijn er senioren in uw omgeving overleden, stuur ons een kaart. Ook als er iemand in het ziekenhuis gelegen heeft laat het ons even weten. Als deze mensen lid zijn van de KBO dan kunnen wij daar aandacht aan besteden. Als u 50 of 60 jaar getrouwd bent en u stelt het op prijs dat wij u komen feliciteren, stuur ons dan een uitnodiging, en wij komen op receptie.
Gaat u verhuizen, stuur even een verhuisbericht naar het adres op deze nieuwsbrief, heel handig voor onze administratie. Bij voorbaat dank.

Leden van onze KBO die in het afgelopen jaar van ons zijn heengegaan.

Harrie van Nunen                                                               Marie der Kinderen-van Esch Alexia de Beer           Harrie van Hoof
Annie van Brunschot-Beekmans                                          Diny van den Akker-Sterke
Mia Valks-Deelen                                                                 Peter Mertens
Francien van der Hamsvoort-de Kroon                                Willy van Tiel
Toon Raaymakers                                                                 Piet Raaymakers
Flip Ophof                                                                            Ad Vorstenbosch
Miet de Kroon-Teraa                                                            Toos van Nunen-van Summeren
Miet Renders-van der Meren                                                Anneke van de Ven-Lommers
Piet der Kinderen                                                                  Miet van Kroonenburg-Erven
Thea Verouden-Hoppenbrouwers                                         Jan Gerritsen                         
Piet Peters                                                                             Loek van de Wal
Ton Aarts                                                                              Kees Broks
Janus van der Vleuten                                                           Nellie van Diesen-Craenen   
Piet van Agt                                                                          Bets van Hout-van der Made
Mia Heyms-Beerens                                                              Zr. Edelburga Franciscanes
Zr. Mariëlla  Franciscanes                                                     Corrie van Hattem-van Nunen
Harry Jansen                                                                         Truus de Leest-Kerkhof
OPROEP KBO-Oirschot

Interesse in leuk en zinvol vrijwilligerswerk?
Misschien is werk in de kringloopwinkel van de KBO Oirschot iets voor u!
Ons vrijwilligersteam voor de winkel en werkplaats aan de Vier Uitersten kan uitbreiding gebruiken speciaal mannelijke kandidaten.

Wat vragen wij van kandidaten?
• Minimale inzetbaar voor een halve dag per week
• Bereid om in teamverband te werken
• Ophalen en bezorgen van gebruikte spullen met onze bestelbus
• Assistentie bij uitzoeken en sorteren van onze artikelen voor de kringloopwinkel
• Inzetbaarheid voor kleine onderhoudswerkzaamheden in en rondom het gebouw
• Specifiek voor onze werkplaats: enige kennis van en ervaring met houtbewerkingsmachines

Wat bieden wij?
• Een leuke collegiale werksfeer
• Uitvoering van alle werkzaamheden in teamverband
• Een goede verzekering voor ongevallen en aansprakelijkheid
• Regelmatig werkoverleg
• Werk in een rustig tempo zonder stress
• Geen loon maar enkele keren per jaar een gezellige avond met een etentje en een leuke eindejaar attentie

Wilt u meer weten of gewoon eens onderzoeken of het echt iets voor u is?
Neem gerust telefonisch contact op met onze beheerder Leo van Loon voor een afspraak. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 06 36481354.