Aankondiging

Als u weer kunt inschrijven wordt dit altijd aangekondigd in de nieuwsbrief van KBO Oirschot en in de nieuwsbrief van KBO Oost- West- en Middelbeers.
Voorts ook in de nieuwsrubriek van Omroep Oirschot tekst TV: informatie.


Aanmelden

Dit kan door het invullen van het inschrijfformulier. Kijk hier voor het inschrijfformulier waarop de details zijn vermeld. 

 

 

Het Digitaal leercentrum binnen de KBO afdeling Oirschot verzorgt in samenwerking met de KBO afdeling Oost- West- en Middelbeers al vele jaren gezamenlijk diverse computercursussen en workshops voor senioren.

In het fraai en goed uitgeruste eigen computerleslokaal in D'n Inloop worden  per cursus maximaal 12 cursisten aan de hand van ervaren docenten begeleid in de leerstof. Iedere cursist heeft daarbij de beschikking over een eigen computer. Het lokaal is uitgerust met videoprojectie.

Cursisten kunnen zelf kiezen uit meer dan dertig modules. Op deze wijze hopen we in te spelen op de wens om korte, meer onderwerp gerichte cursussen aan te bieden.

De modules zijn gericht op een specifiek onderwerp. Door meerdere modules te kiezen kan een onderwerp dieper worden behandeld of is er een breed gerichte cursus beschikbaar. In de modulebeschrijvingen wordt steeds aangegeven wat de vereiste voorkennis is om een module met succes te kunnen volgen.

De meeste modules bestaan uit enkele lessen om zodoende in korte tijd een onderwerp te behandelen. Meestal worden de lessen overdag verzorgd. Afhankelijk van de aanmeldingen kan dit ook 'savonds.

De lessen duren twee uur, onderboken door een pauze van ca. 15 minuten voor koffie of thee.

Uit de volgende modules kan worden gekozen

Nr. Lessen Onderwerp Dagdeel
01 4 Basiskennis pc di - vm
02 4 Windows 10 voor beginners  
03 4 Windows 10 voor gevorderde beginners di - vm
04 8 Windows 10 praktijkcursus di - vm
05 2 Tekstverwerking di - vm
06 2 Veligheid en je Pc ma - vm
07 2 Onderhoud op je Pc ma - vm
08 1 Backup maken ma - vm
09 1 Skype gebruiken do - vm
10
3
Werken met de Cloud do - vm
12
3
Tablet basiskennis do - vm
13
2
Tablet en je Pc do - vm
14
4
iPad basiskennis ma - nm
15
2
iPad en je Pc ma - nm
20
5
Ken je fotocamera, fotografie basis vr - vm
21
5
Fotobewerking in Photoshop Elements, basis vr - vm
22
5
Fotobewerking in Photoshop Element, gevorderden vr - vm
25
1
Fietsen met de smartphone do - nm
26
1
Fotoboek maken do - nm
27
3
Stamboom do - vm
28
2
Wachtwoorden do - vm
29
1
Cubigo ma - vm
31
4
Digisterker di - nm


Door op de betreffende cursus te klikken, komt u op de pagina waar meer in detail op de inhoud van de (mini) cursus of workshop wordt ingegaan.

Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt daar alle details vinden hoe u zich aan kunt melden.


Inschrijving geopend voor het cursusprogramma voorjaar 2019

Vanaf begin januari is de inschrijving weer mogelijk voor de verschillende cursussen die worden gegeven binnen het Digitaal Leercentrum en worden gehouden in ons leslokaal aan de Vier Uitersten in Oirschot. Het lidmaatschap van de KBO is niet verplicht, maar geeft u wel korting. De start van de cursussen is omstreeks half januari 2019. Sommige cursussen beginnen later. In alle gevallen ontvangt u hierover nog bericht.
Met ingang van dit seizoen is ons aanbod van de verschillende cursussen anders opgezet. Gekozen is voor 4 cursussen Windows  en verder voor een modulaire opbouw. U kunt zelf de modules kiezen waarvan u meer wilt weten en welke u dan wilt volgen. Wilt U alleen meer weten over het gebruik van bijvoorbeeld computerveiligheid, dan schrijft u zich alleen in voor module 07.  Op deze wijze heeft u zich voor een op maat gesneden aantal lessen aangemeld.
Voor de inhoud van iedere cursus verwijzen wij u graag naar onze website. Van iedere cursus en module vindt u daar een beschrijving van de inhoud van de module en een beschrijving van welk kennisniveau hiervoor is vereist.
Kijk hier voor details: https://tinyurl.com/cursussen-KBO


Aanmelden
Aanmelden kan via het ingevulde en ondertekende inschrijvingsformulier door dit te verzenden per email naar aanmelden@kbo-oirschot.nlof dit in te leveren bij d’n Inloop, de Vier Uitersten 17, 5688 BN in Oirschot.
Het inschrijvingsformulier kunt u downloaden op de website van de KBO Oirschot. Klik op de onderstaande link hiervoor. Hier vindt u ook een uitgebreide omschrijving van de modules.

https://tinyurl.com/cursussen-KBO