Aankondiging

Als u weer kunt inschrijven wordt dit altijd aangekondigd in de nieuwsbrief van KBO Oirschot en in de nieuwsbrief van KBO Oost- West- en Middelbeers.Aanmelden

Dit kan door het invullen van het inschrijfformulier. Kijk hier voor het inschrijfformulier waarop de details zijn vermeld. 

 

 

Het Digitaal leercentrum binnen de KBO afdeling Oirschot verzorgt in samenwerking met de KBO afdeling Oost- West- en Middelbeers al vele jaren gezamenlijk diverse computercursussen en workshops voor senioren.

In het fraai en goed uitgeruste eigen computerleslokaal in D'n Inloop worden  per cursus maximaal 12 cursisten aan de hand van ervaren docenten begeleid in de leerstof. Iedere cursist heeft daarbij de beschikking over een eigen computer. Het lokaal is uitgerust met videoprojectie.

De cursussen zijn gericht op een specifiek onderwerp. In de cursusbeschrijvingen wordt steeds aangegeven wat de vereiste voorkennis is om deze cursus met succes te kunnen volgen.

De lessen duren twee uur, onderboken door een pauze van ca. 15 minuten voor koffie of thee.

Uit de volgende modules kan worden gekozen

Nr. Lessen Onderwerp Dagdeel Aanvang
    Windows    
01 6 Windows 10 ma - nm 20 januari
02 3 Veiligheid en de computer di - mi 7 april
03 3 de Cloud en de computer ma - vm 2 maart
04 6 Windows 10, vervolgcursus di - vm 3 maart
         
    Tablets    
11 4 Tablet (Android) do - vm 26 maart
12 4 iPad (Apple, iOS13) di - nm 21 januari
         
    Fotografie    
21 6 Fotografie, fotobewerking, basis ma - av 20 januari
22
4
Fotoboek maken do - nm 20 februari
 
     
 
Diversen    
31
3
DigiD, omgaan met DigiD di - mi april
         


Door op de betreffende cursus te klikken, komt u op de pagina waar meer in detail op de inhoud van de cursus wordt ingegaan.

Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt daar alle details vinden hoe u zich aan kunt melden.

 

Belangrijk
In januari volgend jaar stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7. Dat betekent dat vanaf dan de veiligheid van de computer in het geding is.

Binnen het Leercentrum van de KBO hebben we voor al diegenen die nog werken met Windows 7 een overstap pakket samen gesteld. Dit pakket bestaat uit twee delen.

Het spreekt voor zich dat deelname aan de overstapperscursus alleen zinvol is als uw computer al is omgebouwd. Wij streven er naar dit in de maand october te realiseren.

Niets doen is geen optie, aangezien u met Windows 7 niet gegarandeerd veilig kunt internetten en e-mailen. Internet bankieren moet zelfs ten strengste worden ontraden.